Kako da zadržite svoj blistavi morski ten?

Na samom smo kraju leta i verujemo da su se mnoge od Vas vratile sa godišnjih odmora. Jedino šta Vas na letovanje podseća jeste preplanuo ten i divne morske fotografije. Fotografije ostaju zauvek, a ten, na žalost, iz dana u dan bledi.
Ako niste svoju preplanulu boju održavale na bazenima ili ne spadate u srećnice koje se ponovo pakuju za još jednu morsku turu, umesto odlaska u solarijum, koji mnoge devojke vide kao najlakše rešenje, pogledajte u nastavku savete kako da zadržite zavodljivi ten.

1. Hidrirajte kožu

Preplanuli ten dobijate kada sunce stimuliše proizvodnju melanina, pigmenta vaše kože, koji boji gornji sloj. Međutim, dosta izumrlih ćelija se nakupi na gornjem sloju kože, pa je bitno da radite piling lica na svake dve nedelje, kako biste uklonili izumrle ćelije i omogućili vašem preplanulom tenu da dođe do izražaja.
Kada se koža isušuje iznutra, onda se i ranije gubi boja nego što bi trebalo, pa je bitno da Vaša koža ostane hidrirana. Zato posle svakog tuširanja obavezno koristite mleko ili losion za telo. Dermatolozi preporučuju da nakon povratka sa letovanja umesto regularnih preparata za negu koristete “after sun” losione. Ovi proizvodi bazirani su uglavnom na neirirativnim biljnim uljima i ekstraktima, bez parfema i alkohola, te sa takvim blagim sastavom rashlađuju kožu i sprečavaju perutanje i ljuštenje.

2. Unosite dovoljno vode

Kao što je spoljašnje hidriranje kože raznim kremama bitno, tako je obavezna hidratacija iznutra, čime produžavate život svim ćelijama u telu pa tako i onim površinskim, preplanulim. Zato, ne zaboravite na količinu vode koju treba uneti tokom dana, jer pre svega, lepota dolazi iznutra.

3. Tuširajte se mlakom vodom

Kupke u vrućoj vodi mogu dehidrirati kožu što će rezultirati bržim guljenjem boje. Čak i ako nakon tuširanja odmah namažete losion velike su šanse da će doći do perutanja. Zato dugo izležavanje u vreloj kadi zamenite tuširanjem mlakom vodom. Ne samo da ćete zadržati preplanuli ten već je zadravije za čitav organizam, jer pospešujete cirkulaciju a koža dobija više kiseonika čime ujedno smanjujete i celulit.
Takođe, za duži ten sa mora umesto standardnog gela za tuširanje koristite ulje za tuširanje koje će istovremeno očistiti i intenzivno negovati kožu bez dodatnog isušivanja.