Loše dejstvo hladne vode

Hladna voda usporava topljenje masti!

Posle vazduha, voda je najneophodniji element življenja. Naše telo se sastoji od 60% do 70% vode.
Specijalista za mršavljenje Dr. D. Robertson zaključuje: “Unošenje potrebne količine vode je jedan od ključeva kako smanjiti telesnu masu, jer ako osobe koje žele oslabiti ne piju dovoljno vode, organizam ne može metabolizovat dovoljno masti”.
Ali temperatura vode je izuzetno bitna!
Konzumiranje hladne vode može da naudi varenju hrane, a otežano varenje je povezano sa gubitkom masti kod osoba koje su na određenom dijatetskom režimu.

Evo kako se to dešava:
Unetu hranu organizam mora na pravilan način da svari kako bi dobio zdravu energiju za život.
Onog trenutka kad popijemo hladnu vodu ili bilo koje hladno piće, javiće se problem.
Hrana je na čekanju, dok telo troši energiju za hitno zagrevanje hladnog napitka umesto na varenje.
Masti iz unete hrane se vezuju za hladnu vodu, čime se usporava probava, što kasnije svakako uzrokuje loš metabolizam masti i pojavu gojaznosti.
Mnogo bolje je da popijemo čašu mlake vode sa nekoliko kapi limuna. Tada ćemo biti sigurni da naš metabolizam radi besprekorno i da će se energija utrošiti na varenje ili na topljenje masnih naslaga ako želimo da imamo besprekornu liniju.

Hladna voda takođe izaziva zakiseljavanje tela. Dolazi do povećanja kisele sredine u organizmu, što je razlog za pojavu različitih zdravstvenih problema.
Mlaka voda ima bazni karakter i Japanci ovaj fenomen koriste u poznatoj verziji detoksikacije: ujutru piju 5 do 6 čaša mlake vode.