Dočekajte leto bez celulita!

Šta je celulit i zašto ga imamo?

Celulit nesumnjivo predstavlja neestetsku pojavu koja se teško eliminiše. On je često manifestacija generalizovane slabosti vezivnog tkiva.
Pojava celulita je najčešće udružena sa proširenim venama i hemoroidima, ravnim stopalima, kratkovidošću, spuštenim stomakom, krivom kičmom, strijama…
Starost, debljina i neaktivnost mogu pogoršati celulit.
Hormonski i genetski uticaji takođe su od značaja jer se celulit javlja uglavnom kod žena tokom puberteta, trudnoće, menopauze, pre mentrualnog ciklusa i u početnim mesecima uzimanja antibebi pilula.

Recepti za borbu protiv celulita

Postoji više načina kako se rešiti celulita. Tu su prirodne metode, vežbe, masaže, kao i kozmetički tretmani.
Prirodno lečenje:
Bitno je da smanjite unos kafe i alkohola, kao i gaziranih sokova!
Vežbajte redovno!
Smanjite unos zasićenih masti i ugljenih hidrata.
75% hrane unosite u vidu voća, povrća i žitarica, ostalih 25% mogu činiti meso, jaja, riba, koštunjavo voće…

Kokteli za uništavanje celulita:
1. Koktel od soka isceđenog iz jednog korena cvekle, 3-4 češnja belog luka, 4-5 listova kupusa i 5 strukova peršuna. Piti što češće!
2. Koktel od sveže isceđenog soka 3-4 šljive, 1 grozd i od jedne polovine limuna.

Lekovito bilje je korisno za čišćenje krvi i pospešuje mokrenje, a naročito: crni luk, krastavac, peršun, trešnja, šipurak, majčina dušica, kadulja, brezov list i kukuruzna svila.

Čajevi:
1. Crni lik ima jako dejstvo na izlučivanje viška vode iz tela i tako utiče na smanjenje potkožne naslage celulita: glavicu luka oljuštiti, sitno iseckati, preliti šoljom mlake vode i ostaviti da stoji u toku noći. Ujutru, posle doručka, tečnost popiti. Terapija traje 18 dana.
2. Oko 30g lista maslačka preliti sa litrom ključale vode, ostaviti da odstoji 10 minuta (poklopljeno), procediti i piti šolju dnevno.

Na samom kraju Vas podsećamo da celulit nije samo estetski, već može postati i zdravstveni i emotivni problem, zbog toga bi bilo dobro da se odmah započne lečenje i ne treba čekati da se on poveća.