Refleksoterapija

Šta je medicinska refleksoterapija stopala?

Refleksoterapija stopala predstavlja specifičnu masažu koja deluje na čitav organizam usled dejstva pritiska na refleksne zone koje su lokalizovane na stopalima.

Razlikuje se od standardne masaže zato što se tretiraju određene zone koje su povezane sa pojedinim delovima tela. Početno opuštanje je slično kao i kod redovnog masiranja stopala. Ipak tretiranje zona na stopalima na samom početku je veoma neugodno i bolno. Sa stimulacijom u određenim tačkama duž svih putanja mogu se ukloniti različite tegobe, tj. blokade u pravilnom protoku energije.

Medicinska refleksoterapija stopala veoma je delotvorna kod digestivnih problema. To su dijareja, bol u želucu, nadimanje, pojačana kiselina. Refleksologijom se uspešno otklanjaju menstrualne tegobe, glavobolje, migrene, iscrpljenost organizma. Uz nju se eliminišu psihomotorni poremećaji, stres, depresija, anksiozna stanja. Pomaže i u slučaju astme, bronhitisa, upale sinusa, visokog krvnog pritiska…

Refleksna masaža stopala popravlja i raspoloženje u kratkom roku. Refleksologija stimuliše nerve preko kičmene moždine, utiče na simpatički nervni sistem. Podstiče proizvodnju dobrih hormona, endorfina i serotonina, pa se time kod depresivnih osoba popravlja i raspoloženje.

refleksoterapija

refleksoterapija